14. maaliskuuta 2009

Juustoinen jauhelihakeitto

Melkoisen mahtavaa keittoa!! Yleensä en suuremmin keittojen ystävä ole, mutta tämä oli jostain syystä erityisen hyvää! Ohrasuurimot voi halutessaan korvata riisillä ja tuorejuuston valita maun mukaan. Ohje on Yhteishyvän 3/09 Ruokamaailma -lehdestä.



1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 tl öljyä
400 g naudan jauhelihaa
9 dl vettä
1 prk tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
2 tl hunajaa
100 g yrttimaustettua tuorejuustoa
2 porkkanaa
¾ dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita

1. Ruskista jauheliha öljyssä. Hienonna sipulit ja lisää joukkoon
2. Kuumenna vesi ja lisää joukkoon liemikuutio, tomaattimurska ja mausteet
3. Kuori ja paloittele porkkana ja lisää kiehuvaan liemeen. Lisää myös tuorejuusto ja ohrasuurimot
4. Keitä n. 20 minuuttia kunnes ohrasuurimot ovat kypsiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti