28. maaliskuuta 2009

Viinibroileri

Edit: 23.7.2018 Punaviini ei ole ensimmäinen asia, jonka yhdistäisin ruuanlaitossa broilerin kanssa. Tämän ruuan olen tehnyt ensimmäisen kerran reilut 9 vuotta sitten - kylläpä aika rientää! Nyt selailin tunnisteiden päivityksen yhteydessä vanhoja ohjeita ja valmistin tätä herkullista broileria. Olipahan omaa vanhaa ohjetta vaikea lukea ja päätinkin, että muokkaan tekstin uudelleen. Edellisen tekstin perusteellä tämä ruoka ei juurikaan säväyttänyt, mutta tällä kertaa siitä tuli todella maukasta! Juotiin loppu punaviinipullo ruokajuomana ja jälkkäriksi, mutta viiniä voi hyvin myös pakastaa pienissä annospusseissa, jos sitä ei välitä juoda.



broilerin fileepihvejä
1 pkt pekonia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
3 rkl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 dl punaviiniä
2,5 dl paseerattua tomaattia
1 laakerinlehti
1,5 tl timjamia
mustapippuria
persiljaa
2 tl hunajaa

1. Paloittele fileepihvit pienemmiksi annospaloiksi. Ruskista palat pannulla niin, että pinta saa vähän väriä. Mausta pinta suolalla ja nosta odottamaan
2. Pilko pekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää ne pannulle pekonien joukkoon. Ruskista kevyesti
3. Ripottele vehnäjauhot pekoni-sipuliseoksen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää pannulle myös nesteet ja mausteet ja sekoita hyvin
4. Lisää broileripalat kastikkeen joukkoon ja hauduta n. 20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti