24. huhtikuuta 2009

Moussaka

Munakoiso on meillä tosi harvakseltaan käytetty aines ja sen kyllä huomasi. Tämä pöperö ei miesväelle maistunut. Itse tykkäsin kyllä, mutta myönnän että alkuun munakoison maku oli minunkin suuhuni hieman tunkkainen. Mutta nopsaan siihen tottui! Ruuan ulkonäkö ei silmää hivellyt mutta maku oli kyllä sitäkin parempi! Munakoiso täytyy käyttää heti kun sen on viipaloinut, se tummuu nopeasti (makuun ei kylläkään vaikuta). Siksi tässä ruuassa kasvisten paisto kannattaa jättää ihan viimeiseksi!



400 g keitettyä perunaa
1 sipuli
300 g kesäkurpitsa
300 g munakoisoa
400 g jauhelihaa
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
kastike
25 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl muskottipähkinää

1. Kuori ja viipaloi perunat ja keitä kypsäksi
2. Paista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipuli, tomaattimurska ja mausteet
3. Valmista maitokastike: sulata voi ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito vähitellen huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi mausteet ja juustoraaste. Sekoittele kunnes juusto sulaa
4. Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso ja paista viipaleet nopeasti pannulla ja nosta syrjään
5. Kokoa vuokaan kerroksittain jauhelihaa, perunaa ja kasviksia. Kaada päälle kastike
6. Kypsennä 200º/40 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti