27. toukokuuta 2009

Suklaa-päärynäpiirakka

Tässä on suklaan ystävälle todella tuhti pläjäys! Hedelmät raikastavat mukavasti imelää täytettä. Tein tämän piirakkavuokaan, mutta reunat tuntuivat hieman kuivahtavan. Piirakka vietti yönsä jääkaapissa kelmun alla ja seuraavana päivänä oli reunatkin kyllä sitten pehmeät. Mietiskelinkin että tämä saattaisi onnistua paremmin irtopohjavuokaan tehtynä (laita kannattaa poistaa vasta kun piirakka on täysin jäähtynyt että suklaatäyte pysyy varmasti kasassa!). Ja jos kuka ei kaloreita kaihda niin kyllähän tämän seurana vielä nokare kermavaahtoakin maistuisi! :) Ohje on Anna Olsonin ohjelmasta poimittu.



pohja:
100 g voita tai margariinia
3 rkl sokeria
2 keltuaista
1,75 dl jauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa

täyte:
1,75 dl kuohukermaa
170 g suklaata
0,5 tl kanelia
1 kananmuna

päälle:
1 iso purkki säilöttyjä päärynöitä (tai muita hedelmiä)

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon keltuaiset voimakkaasti vatkaten
2. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja siivilöi voivaahdon sekaan. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä pari tuntia
3. Kauli tai painele taikina piirakkavuokaan, pistele ja paista uunissa 175°/15 minuuttia (tai tee irtopohjavuoassa)
4. Kuumenna kerma ja kaneli kattilassa. Paloittele suklaa kulhoon ja kaada kuuma kerma päälle. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut tasaiseksi. Riko munan rakenne ja vatkaa suklaaseoksen sekaan. Kaada piirakkapohjalle ja kypsennä vielä 10-15 minuuttia
5. Viipaloi päärynät ja lado ne jäähtyneen piirakan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti