29. heinäkuuta 2009

Feta-sipulipiirakka

Tyttöjen iltaa varten aloin etsiä hieman kevyempää piirakkaohjetta. Täytteeksi halusin jotain kasvista enkä kermaa enkä juustoa. Koska tomaattipiirakka on jo testattu niin ajattelin nyt testailla sitten sipulipiirakan. Aikani googlailtuani ja blogeja selailtuani päätin tehdä pohjan Pilvin ohjeella ja täytteen Pirkan ohjetta mukaillen. Ja oikein hyvää tuli, erityisesti ihanan pehmeä pohja jäi mieleen! Hieman pidempään olisi saanut olla uunissa, väsyneenä ja kiireessä hätäilin hieman. Piirakan kaverina söimme pastasalaattia ja siiderin ääressä naposteltiin nachoja ja ananassalsaa. Ja maailma tuli taas parannettua!



pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

täyte:
400 g punasipulia
200 g keltasipulia
oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa, pippuria ja basilikaa
1 rkl punaista pestoa
n. 100 g fetajuustoa
2 dl kermaviiliä
1 muna

1. Valmista ensin pohja: sekoita kuiva-aineet keskenään ja nypi voi sekaan. Sekoita lopuksi nopeasti joukkoon maitorahka. Laita taikina lepäämään viileään noin tunniksi. Tämä on melko iso annos taikinaa, liekö sit tarkoitettu uunipellillä tehtävälle piirakalle. Piirakkavuokaan tämän survoin ja taikinaa jäi hieman yli.
2. Valmista täyte: viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi ja kuullottele niitä miedolla lämmöllä oliiviöljyssä. Varo etteivät ne pääse ruskistumaan. Lisää joukkoon hunaja ja mausteet
3. Täytä piirakka: Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle. Sipaise pohjalle hieman punaista pestoa ja ripottele juustokuutiot päälle. Kaada juustojen päälle sipulirenkaat. Sekoita muna ja kermaviili ja kaada seos sipuleiden päälle
4. Paista 200 asteessa 35 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti