29. heinäkuuta 2009

Karpimpi piirakkapohja

Tuhdin rasvainen ja täyttävä piirakkapohjan ohje karppiin tyyliin. Täytteeksi voi laittaa mitä vain! Itse tein tällä kertaa hyvin perinteisen: kinkkukuutioita, tomaattia ja koskenlaskijaa ja pinnalle muna-kermaviiliseos (eli 1 prk kermaviiliä, 1 muna, suolaa, pippuria ja persiljaa). Pohjan ohje on Karpin keittokirjasta.



100 g voita
1,5 dl soijajauhoja (tai ruisjauhoja)
1 dl vehnäleseitä
2 rkl kylmää vettä
2 dl juustoraastetta

1. Nypi voi, jauhot ja leseet sekaisin kulhossa
2. Lisää vesi ja juustoraaste ja sekoita taikina tasaiseksi
3. Painele voideltuun uunivuokaan ja täytä haluamillasi täytteillä
4. Paista 200 asteessa puolisen tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti