17. heinäkuuta 2009

Lillamarian lanttu-juustopaistos

Lanttu ei ole koskaan ollut suosikkijuurekseni - paitsi mummon paistamassa lanttukukossa! Hieman epäillen päätin tehdä tätä erittäin lanttuista uuniruokaa possun pihvien seuralaiseksi. Yllätys oli suuri ja positiivinen: HYVÄÄ! Alkuperäinen ohje löytyy Karpin keittokirjasta - alla on hieman muokattu versioni. Vaikka juuston ystävä olenkin, tuntui alkuperäisen ohjeen 150g juustoraastetta minun makuuni hieman liialta. Tähän versioon tuli juustoa kaikkiaan 150g - käytin aurajuustoa, brien tähteen ja kermajuustoa raasteena. Alkuperäisessä ohjeessa vuoka oli vielä gratinoitu juustolla mutta tämänkin toimenpiteen jätin väliin!



600 g lanttua
50 g kermajuustoa
50 g aurajuustoa
50 g brietä
2 dl kuohukermaa
suolaa, pippuria ja timjamia

1. Leikkaa lantut kuutioiksi
2. Kaada puolet kuutioista voideltuun uunivuokaan
3. Raasta kermajuusto ja murustele aurajuusto ja laita ne lanttujen päälle. Lisää loput lanttukuutiot juustojen päälle
4. Sekoita mausteet kermaan ja kaada kerma vuokaan
5. Kypsennä 175°/tunti foliolla peitettynä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti