29. heinäkuuta 2009

Ninjan jauheliha-kukkakaalisoselaatikko

Täällä viimein taas! Viikko on hurahtanu edellisestä postauksesta. Anzkun ajan ja energian on viime aikoina kuluttanut lähinnä ihanainen uhmaikäinen. Nyt se nukkuu!! Ja vauvakin nukkuu!! Nyt on siis aikaa raportoida hieman kauhan viimeaikaisia kajahduksia!

Tämä kukkakaalivuoka on oikeastaan karppi versio brittiläisestä Shepherd's Piesta. Ohjeen otin jälleen kerran Karpin keittokirjasta, tosin en taaskaan ihan orjallisesti sitä noudattanut. Naudan jauhelihan korvasin broilerin jauhelihalla kun sitä pakastimessa sattui olemaan. Luulenpa kuitenkin että nauta olisi ollut tähän maukkaampi vaihtoehto, tai miksei nauta-sikakin! Alkuperäisessä ohjeessa jauhelihasta tehtiin kastike, mutta minäpäs en kermaa sit muistanutkaan ostaa eli laitoin sit ihan vaan jauhelihaa pohjalle. Seuraavalla kerralla laitan vielä hienonnettua tomaattia tuonne jauhelihan sekaan, tämä ehkä jotain raikkautta hieman kaipaisi. Näin siis tein tällä kerralla:



400 g broilerin jauhelihaa
öljyä
suolaa, pippuria, currya ja paprikajauhetta
500 g kukkakaalia
1 rkl voita
100 g koskenlaskijajuustoa
pinnalle juustoraastetta

1. Paista jauheliha kypsäksi ja mausta
2. Keitä kukkakaali pehmeäksi ja soseuta se. Lisää joukkoon voi ja juusto ja sekoittele että juusto hieman sulaa
3. Kaada jauheliha voidellun uunivuoan pohjalle ja lisää päälle kukkakaalisose. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta
4. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 20 minuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti