3. heinäkuuta 2009

Peach sticky buns

Tämä ohje on otettu Anna Olsonin ohjelmasta, tosin hieman tätäkin ohjetta muokkasin. Anna teki nämä pullat mustikoista, mutta persikka, raparperi, puolukka, päärynä tai karpalo toimivat ihan kivasti. Imellystä on, mutta hyvää!!



(n. 20 kpl)

taikina:
1,75 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 muna
2 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
0,25 tl muskottipähkinää
6-7 dl jauhoja
100 g voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa

täyte:
100 g voita
2 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
3 rkl siirappia
3 persikkaa

voiteluun:
1 muna

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva. Lisää myös muna, sokeri ja mausteet ja sekoittele
2. Alusta joukkoon jauhot
3. Lisää voi ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Anna kohota tunnin verran
4. Kaulitse taikina levyksi. Sekoita täytteen aineet tahnaksi ja paloittele persikat. Levitä taikinalevylle täytettä ja sitten persikanpalaset. Rullaa levy, leikkaa paloiksi ja asettele voideltuihin muffinssivuoan syvennyksiin. Voitele munalla ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneinä vuoasta


Esikoinen leipoi 1/3 taikinasta pikkupulliksi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti