16. elokuuta 2009

Karpalo-valkosuklaamuffinssit

Voitokkaan kirsikkapiirakkaohjeensa ansiosta Herkku ja koukku -blogilla on kunnia järjestää elokuun ruokahaaste. Haasteen aiheena on luonnon antimet.

Aihe onkin hyvin ajankohtainen ja luonnon antimia onkin nyt runsaasti saatavilla. Tästä huolimatta tieni ei käynyt oitis metsään vaan ohjeessa käyttämäni luonnonantimet on poimittu jokamiehen oikeutta käyttäen äidin pakastimesta. Äitini on kyllä marjat itse viime syksynä poiminut, eli on ne sitten melkein itse kerättyjä. :)

Valitsin raaka-aineeksi karpalon jota en ole aikaisemmin juurikaan käyttänyt. Kuopuksen ristiäisissä oli tarjolla karpaloista täytekakkua, mutta siihenpä ne karpalokokemukset kohdallani jäävätkin. Muutaman idean pyörittelin päässäni ja tarkoitus oli testatakin paria kolmea ideaa. Mutta suunnittelun asteelle taitaa tällä erää jäädä, pitänee palata niihin joskus paremmalla ajalla. Nämä muffinssit sain kuitenkin nyt aikaiseksi ja oikein hyviä olivat!



(12 kpl)

100 g voita
100 g sokeria
2 munaa
100 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata
100 g karpaloita

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten
2. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne voi-sokeri-munavaahtoon
3. Paloittele valkosuklaa ja lisää taikinaan. Sekoittele hyvin
4. Lisää karpalot lopuksi varovaisesti käännellen jotta marjat eivät mene rikki
5. Paista muffinsseja 200 asteessa n. 13-15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti