15. elokuuta 2009

Vaniljainen kirsikkapiirakka

Herkku ja koukku -keittiö osallistui tällä ohjeella kesä-heinäkuun ruokahaasteeseen jonka teemana oli jazz (oma haasteruokani oli Maissi-bataattikeitto). Ansaittu voitto tällä Herkku ja koukku -keittiöön napsahtikin! Onnittelut vielä!!

Hieman tätä ohjetta kuitenkin muokkasin. Alkuperäisessä ohjeessa kirsikat oli marinoitu manteliliköörissä, mutta itse tein alkoholittoman (lue: halvemman) marinadin omenamehusta ja sokerista. Hyvin toimi sekin! Alkuperäisen ohjeen soijapohjaiset tuotteet vaihdoin tavallisiin maitotuotteisiin koska ne meidän ruokavalioon uppoavat hyvin. Piirakka oli tooooodella hyvää - tosin ulkonäkö ei silmää hivellyt (kannattaa siis katsoa kuva tuolta alkuperäisestä ohjeesta!!). Pohja meni minulla hieman kuivaksi reunoilta ja kirsikoista tuli vähän nahistuneen näköisiä. Silmät kiinni syöden tämä minunkin leipomani oli aivan täydellinen piirakka! ;)



kirsikat:
0,5 litraa kirsikoita
2 dl omenatäysmehua
1 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljauutetta

pohja:
200 g voita
1,5 dl sokeria
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl maitoa

täyte:
2,5 dl maustamatonta jogurttia
2 tl vaniljauutetta
0,5 dl sokeria

1. Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet. Kiehauta marinadin ainekset ja kaada kulhoon kirsikoiden päälle. Marinoi kirsikoita viileässä yön yli
2. Tee pohja: Nypi huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita kuiva-aineet ja lisää ne voi-sokeri seokseen. Lisää lopuksi maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele iso piirakkavuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla (jos vuoka ei ole kovin iso, riittää 2/3 taikinasta). Levitä taikina vuokaan ja esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
3. Valmista täyte pohjan kypsyessä: Sekoita jogurttiin vaniljauute ja sokeri. Levitä jugurttiseos esipaistetun pohjan päälle ja asettele marinoidut kirsikat sen päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti