10. syyskuuta 2009

Karppilooda MonkeyFoodin innoittamana

MonkeyFood-blogin Ylimuuli Mukkelis suositteli minulle jossakin kommenttilootassa tällaista karppia laatikkoruokaa. Noin niinkuin korvikkeeksi makaroonilaatikolle. Pitihän se toki testata kun edellinenkin Muulin vinkki osoittautui vallan mainioksi. Eikä pettänyt tämäkään ruoka! Raejuuston ystävä en suuremmin ole, joten puolitin sen määrän ja juustoraasteen jätin pinnalta pois. Jotain tömäkkää maustamistuotetta tämä olisi makuuni kaivannut - chilikastiketta ehkäpä? Alkuperäinen ohje löytyy täältä ja näin minä sen tein:



400 g jauhelihaa
1-2 rkl soijajauhoja
200 g raejuustoa
1 sipuli
1 iso porkkana
pala palsternakkaa
sinappia, suolaa, pippuria, muskottipähkinää
2 dl kermaa
2 munaa

1. Ruskista jauheliha ja ripottele sekaan soijajauho. Kaada voideltuun uunivuokaan
2. Lisää vuokaan raejuusto
3. Kuori ja raasta (tai paloittele) juurekset ja lisää nekin vuokaan
4. Lisää mausteet ja sekoita kunnolla sekaisin
5. Sekoita munat ja kerma sekaisin ja kaada vuokaan
6. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia

4 kommenttia:

  1. Hauskaa, kun kokeilit :-) Itse maustan aika tujusti sinapilla, mutta miksei chiliä voisi tuupata myös. Oma maha vaan ei juttele tulisen kanssa. Ja raejuuston määrää varmaan hyvin voi vähentää, vaikkei se mielestäni lopputuotteessa maistu lainkaan raejuustolta. Vai mitä olet mieltä? :-)

    VastaaPoista
  2. Me ollaan melko mausteisen ruuan ystäviä kyllä. Tuntui että tuossa ruuassa oli hyvä pohja joka jotain särmää vielä kaipasi. Tuli mieleen myös että fetajuusto saattais antaa kivan lisän ja sit tuoreita kirsikkatomaatteja vielä lautaselle annoksen päälle. Voi olla että meillä tuli liian vähän suolaa laitettua kun feta tuntuis hyvältä... :)

    Raejuusto on ihan jees miusta silleen pelkästään mutta nimenomaan kuumennettuna en tykkää siitä rakenteesta. Miulle ihan sopiva määrä oli tuo 1 prk, ei tuntunut suussa liikaa! ;)

    VastaaPoista
  3. Ehkä lähtökohtaisesti oli siis aika huono suositus jossei pidä lämmitetystä raejuustosta :-D Mutta ehkä jotain ideoita tuli ;-) Ja voishan tän tehdä hyvin pelkän fetankin kanssa, sehän sulaa myös. Kunhan lataa riittävästi kasviksia ettei suola syövytä!

    VastaaPoista
  4. Hih! Kaikkea pitää kokeilla! Enhän mie lantustaka oikeen oo tykänny mutta lantturanskikset on kyllä parempia kuin tavalliset! :) (kymmenen kertaa pitää maistella...sanoo päiväkodintäti!)

    VastaaPoista