22. syyskuuta 2009

Marinoidut paprikat ja paprikamajoneesi

Marinoituja paprikoita on joskus ollut tarjolla Rosson salaattipöydässä. Pari kertaa olen niitä syönyt ja tykännyt kovasti. Nyt törmäsin marinoitujen paprikoiden ohjeeseen aivan sattumalta selaillessani Limepippuri-blogin arkistoja. Eli eikun testailemaan! Hyvin onnistuivat ja maistuivat. Suolaa tuli laitettua ehkä hivenen liian vähän, myllystä pyöritellen ei nuo määrät satu aina aivan kohdilleen! Alkuperäinen ohje löytyy täältä!



6 paprikaa
1 valkosipulin kynsi
1 tl merisuolaa
0,25 dl valkoviinietikkaa
0,25 dl oliiviöljyä

1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja aseta uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda uunissa 200 asteessa noin 15 miuuttia. Kuoret muuttuvat tummaläikkäisiksi. Laita paprikat jäähtymään pakastepussiin ja kuori jäähtyneenä
2. Sekoita kulhossa marinadin ainekset
3. Suikaloi paprikat ja sekoita ne marinadin joukkoon. Anna maustua yön yli


Marinoituja paprikoita käytin paprikamajoneesiin jota söimme lihapullien kanssa.

1 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 dl marinoituja paprikoita (tai maun mukaan)
suolaa ja pippuria

Sekoita ainekset sekaisin ja soseuta sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti