10. syyskuuta 2009

Pestopastaa ja lohikastiketta

Kalaa tulee syötyä aivan liian harvoin! Meillä koko porukka tykkää lohesta kovasti, mutta lohikin on usein melko kallista (puhumattakaan toisesta herkkukalastamme kuhasta). Lihatuotteita ostan monesti pakastimeen ale-hintaisina viimeisen käyttöpäivän lähestyessä, mutta kalan täytyy kyllä olla tuoretta! Tuoreena pakastettu kala vielä menettelee. Vastikään tuossa läheisessä marketissa norjalainen lohifilee oli tarjouksessa: 5,90 euroa per kilo. Melkein 2 kiloa fileetä ostin. Poistin nahkan ja ruodot ja paloittelin kalan valmiiksi. Pakastimeen tuli valmiita annoksia lohisuikaleita ja paloja. Ja myös nuorimmaisen pöperöitä varten pieni palanen.

Silloin harvoin kun lohta meidän pakastimesta löytyy mietinkin hartaasti mitä siitä haluan tehdä. Lohen paras kaveri on mielestäni pasta - samaa mieltä on esikoinenkin! Tässä siis simppeli lohipastan ohje. Punaista pestoa olisin spagettiin laittanut, mutta ylläripylläri: jääkappimme vakiovarustetta olikin vain purkinpohjallinen ja sekin oli homeessa (sitä se karppaus saa aikaan!). Eli ilman pestoa siis tällä kertaa!



spagettia ja pestoa

kastike:
400 g lohifileetä
1 punasipuli
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kalalientä (itse käytän vettä ja kasvisfondia)
½ dl valkoviiniä
2 dl kermaa
2 rkl sitruunamehua
tilliä, suolaa, pippuria

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, sekoita kypsän ja valutetun pastan sekaan pestoa maun mukaan
2. Poista lohesta nahka ja ruodot ja paloittele sopiviksi suupaloiksi. Tai käytä valmiita lohisuikaleita. Hienonna punasipuli ja kypsennä sipuli ja lohi pannulla. Ota syrjään
3. Sulata voi paistinpannulla ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä hetkinen ja lisää kalaliemi ja valkoviini pienissä erissä.
4. Sekoittele tasaiseksi ja lisää sitten kerma. Anna kiehua hetkinen ja mausta sitruunamehulla ja muilla mausteilla
5. Lisää lopuksi lohi-sipuliseos ja kuumenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti