13. syyskuuta 2009

Puolalainen kukkakaali

Tämän ohjeen olen muistaakseni alkukesästä saksinut RuokaPirkasta. Nyt vihdoin sain aikaiseksi testata. Ja oli muuten yllättävän hyvää!! Ohjeessa oli käytetty pakastettua kukkakaalia, mutta nyt on kunnollinen kotimainen kukkakaali niin halpaa että suosittelen ehdottomasti käyttämään sitä. Leipäpalat kun tästä jättää pois niin melkoisen karppia on tämäkin pöperö! Tämä oli meillä broilerin lisukkeena, mutta on mukavan kevyt ateria ihan tuollaisenaankin!



n. 500 g kukkakaalia
20 g voita sulatettuna
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 tl tilliä
1 tl persiljaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria
2 viipaletta paahtoleipää
loraus oliiviöljyä

1. Paloittele ja keitä kukkakaali
2. Kuori ja raasta keitetyt kananmunat. Lisää joukkoon mausteet ja sekoita hyvin
3. Paahda leipäpalat leivänpaahtimessa ja leikkaa kuutioiksi
4. Kaada kypsä kukkakaali tarjoiluvadille ja kaada päälle voisula. Levitä seuraavaksi kananmunaseos ja ripottele päällimmäiseksi leipäpalat. Viimeistele ruoka lurauksella oliiviöljyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti