9. syyskuuta 2009

Valkosipuliset kurkut

Ah, lapsuuden makuja!! Vanhempani säilöivät joka kesä monta kiloa avomaankurkkuja valkosipuliseen liemeen. Sittenpä lapsuudenkotini kylmiö purettiin pois ja kurkkujen säilöntä jäi. Kun muutin kotoa pois huomasin ilokseni että taloyhtiössäni on kylmiö ja valkosipulisia kurkkuja tuli useampana vuonna kilotolkulla säilöttyä. Viipaloin (sormenpäät verillä) kurkkuja, kuorin (sormenpäät haisten) valkosipuleita ja keittelin etikkalientä. Purkitin ja kannoin kylmiöön. Olivat ne kyllä vaivan arvoisia. Mutta tästäkin taloyhtiöstä on nyt kylmiöt muutettu lämpimiksi varastoiksi, siellä ei passaa kurkkuja kovinkaan pitkään säilytellä...ellei halua hapatettuja...

Mutta blogeja selaillessani törmäsin tähän Kulinaarimuruja-blogin postaamaan kurkkujen säilöntäohjeeseen! Tätä ohjetta on testattu monessa paikassa, esimerkiksi Pastanjauhajissa ja Otetaan ensin puoli kiloa voita -blogissa. Eli ohje on hyväksi havaittu! Hieman erikoiselta kuulosti, mutta pakkohan sen toimivuuteen oli uskoa! Kokeilin ja ihastuin!! Tämän ohjeen ainoa vaiva on tuo kurkkujen siivuttaminen, mutta onhan siihenkin olemassa koneita. Liemen laitto on helppoa, ei tarvii keitellä! Todella hyviä tuli!!



2 kg avomaankurkkuja

liemi:
4 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
½ dl suolaa
2 rkl sinapinsiemeniä
1 l kivennäisvettä
1 ruukku tilliä
1-2 valkosipulia

1. Sekoita liemen ainekset tilavassa astiassa, esim. sankossa
2. Viipaloi kurkut ja lisää ne liemeen
3. Anna kurkkujen muhia liemessä kolme vuorokautta huoneenlämmössä. Sekoittele välillä
4. Jaa kurkkuviipaleet purkkeihin ja täytä purkit liemellä
5. Säilytä viileässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti