16. lokakuuta 2009

Kevytvoi

Vaihtoehto teolliselle margariinille ja kevyempi vaihtoehto tavalliselle voille. Itse tykkäsin, miesväki ei (ylläri!!)!



100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl öljyä (laitoin puolet rypsiä ja puolet oliivia)
vajaa 1 dl vettä
(valkosipulia, yrttejä, pippuria maun mukaan)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja öljy tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää sekaan vesi ja vatkaa edelleen tasaiseksi (seos jää juoksevaksi). Mausta halutessasi valkosipulilla, yrteillä tai pippureilla. Kaada rasiaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen idea, jos ei muuten niin ainakin ovi kokeilla tehdä juurikin maustevoita.

    Ruoka ja juoma - Kookas

    VastaaPoista