1. lokakuuta 2009

Suppissoppaa

Pakko tunnustaa että en ole koskaan syönyt sienikeittoa enkä luonnollisestikaan sitä myöskään tehnyt itse. Nyt satuin saamaan äidiltä ison rasiallisen suppilovahveroita. Niitäpäs tovin pyörittelin ja tuumailin mihin ne käyttäisin. Puolet paistoin pannulla ja lisäsin Pasta Carbonaran sekaan. Toimi oikein hyvin! Toisesta puolikkaasta tein sitten testimielessä suppiskeittoa. Pikaisen googlailun jälkeen tein keittoni alla olevaan tapaan. Keitto sinänsä oli ihan hyvän makuinen, mutta sienien ylintä ystävää se ei minusta vieläkään tehnyt (tuo pasta kyllä siinä melkein onnistui!)! Yhteenvetona: sienet ovat hyviä kunhan niitä ei ole liikaa!



pari isoa kourallista suppilovahveroita
1 sipuli
nokare voita
1 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
loraus kasvisfondia
pippuria, persiljaa, timjamia
100 g maustamatonta tuorejuustoa

1. Hienonna sienet ja paista niitä kattilassa kunnes neste on haihtunut. Lisää pannulle hienonnettu sipuli ja voi. Kuullottele hetki
2. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoittele hyvin. Lisää neste pienissä erissä ja mausta fondilla ja muilla mausteilla. Anna kiehua 5-10 minuuttia
3. Lisää lopuksi tuorejuusto ja kuumenna sekoitellen kunnes juusto sulaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti