21. marraskuuta 2009

Fettuccinea, chiliä ja katkarapuja

Kissa pöydällä -blogiin meni lokakuisen ruokahaasteen voitto. Onnittelut vielä kerran! :) Marraskuun viileyteen on julistettu kuumaakin kuumempi HOT HOT HOT! -ruokahaaste. Tarkoituksena on siis valmistaa kuuminta hottia! Chilit ja pippurit kehiin siis!

Tämä aihe on minulle siinä mielessä haasteellinen että en oikein välitä chilistä. Lapsiperheessä maustamisen pitää muutenkin olla hieman miedompaa - ehkäpä siksi juuri itsekin olen chilin makuun vieraantunut. Ylipäätään olen oppinut nauttimaan vähämausteisesta ruuista joissa raaka-aineiden maku tulee hyvin esille. Jonkunsortin ylimaustamista on aikaisemmin ollut ilmassa!

Silloin kun chiliä olen käyttänyt on se ollut kuivatussa tai kastikemaisessa muodossa. Tuoretta chiliä en ole itse koskaan käyttänyt ruuan laitossa. Siispä kipin kapin kauppaan ja chiliä etsimään. Valinnanvaraa ei ollut: jäljellä oli tasan yksi paketti tuoretta chiliä - valitsin siis sen. Pakkauksessa oli 4 kpl melko pitkiä chilejä. Näiden chilien maku ei ollut kovinkaan polttava, eli aivan sopiva minulle. Pyöräytin lounaaksi yhden hengen pastan! Ja kylläpä maistui!! Minusta tuli kerralla tuoreen chilin ystävä!



yhdelle

2-3 kerää fettuccinea
20 g voita
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
puolikas palko chiliä (tai oman maun mukaan)
1 tl hunajaa
vajaa 1 dl katkarapuja
suolaa
mustapippuria

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Poista chilistä siemenet ja väliseinämät ja hienonna se
3. Sulata pannulla voi ja lisää sekaan öljy. Purista pannulle valkosipulin kynsi ja lisää myös chili. Pienennä lämpöä reilusti jotta valkosipuli ei pala. Mausta hunajalla ja anna makujen irrota pari minuuttia
4. Lisää pannulle sulatetut katkaravut ja pyörittele niitä hetkinen.
5. Lisää kypsä valutettu pasta pannulle ja sekoita sekaisin. Rouhaise mausteeksi suolaa ja pippuria myllystä

4 kommenttia:

  1. Tuon on pakko olla pieni taivas.

    Hunaja ei olisi tullut itselleni mieleen, mutta uskon sen sopivan.

    VastaaPoista
  2. Chili on mauste, johon pystyy kehittämään hyvinkin nopeasti toleranssin. Meillä kaikki neljä syönti-ikäistä lasta syö jo hyvinkin tulista ruokaa. Pitää vaan hiljalleen lisätä sitä chiliä enemmän ja enemmän siihen ruokaan.

    Chili on ihan unelma mauste, nimenomaa tuoreena. Siinä on valtavat määrät c-vitamiinia, se on vahva antioksidantti ja se on mausteista ainoa, joka oikealla tavalla annosteltuna tuo eufoorisen hyvän olon tunteen. Oikea luksusmauste siis. ;)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ja näyttää kyllä liian hyvältä.. :) Pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  4. ari: joo, taivas oli!! Katkarapuja ois voinu olla vaikka vähän enemmänki... Tuo hunaja kävi tuohon kyllä tosi hyvin, vähän taittoi ja pehmensi sitä chiliä. Ah, tahtoo lisää (*kipittää laittamaan paistinpannun kuumenemaan*) ;)

    skmanick: tuo tuore chili oli tosiaan hieman erityylinen kokemus kuin kuivattu tai joku chilikastike joka tuntuu potkivan miun makuun ihan liian kovasti! Ja terveellistäkin siis vielä! (*jatkaa kipittelyä paistinpannulta chilipaketille*) ;)

    jenni: kokeile ihmeessä! Nimim. kokemusta on!! :)

    VastaaPoista