11. marraskuuta 2009

Kikherne-kaalikeitto

Kaapissa nökötti yksinäinen kikhernepurkki jolle piti keksiä jotain käyttöä. Blogeja selaillessani Päivän annos -blogissa vastaan tuli tällainen keiton ohje. Ihana ja minun suuhuni uudenlainen keitto intialaishenkisine mausteineen. Yllättäen miesväelle ei tämäkään herkku oikein kelvannut... Noudatin alkuperäistä ohjetta - melkein.



1 sipuli
1 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1-2 tl hunajaa
n. 400 g kaalia
1 iso porkkana
mustapippuria myllystä
kuivattua chiliä
jeeraa
garam masalaa
1 prk kikherneitä
2 rkl tomaattipyreetä
loraus kasvisfondia
noin 13 dl vettä
1 dl riisiä
(suolaa)

1. Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa öljyssä. Lisää hunaja ja sekoittele
2. Hienonna kaali ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja lisää ne kattilaan. Kypsentele kunnes kaali hieman pehmenee. Mausta
3. Lisää huuhdellut kikherneet, tomaattipyree, vesi ja fondi. Lisää myös riisi.
4. Keittele puolisen tuntia kunnes keitto on kypsää. Lisää tarvittaessa suolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti