7. joulukuuta 2009

Täytetty leipä

Eräänä iltana sain pitkästä aikaa taas koko kodin itselleni. Isi otti pojat ja lähtivät serkun luo leikkimään. Eli kaikessa rauhassa pääsin keittiöön touhuilemaan! Leivontaa siis ohjelmassa!

Tämän täytetyn leivän (tai leipärullan) ohjeen kirjoittelin joskus telkkarista Anna Olsonin ohjelmasta. Hän laittoi leipään täytteeksi broileria, pekonia, aurinkokuivattua tomaattia ja cheddaria. Itse tein nyt testinä hieman arkisemman (lue: halvemman) version jossa käytin täytteenä sipulia, metwurstia ja valkohomejuustoa. Täytettä olis voinu laittaa hieman reilummallakin kädellä, pelotti vaan että tulee liikaa voimakkaita makuja. Paistolämpötilaa ja -aikaa en ollut ohjeeseen kirjoittanut joten ne piti repiä hatusta. Pidin 200 asteessa 30 minuuttia, ainaki viitisen minuuttia olis voinu olla pidempään.



pohja:
5 dl lämmintä vettä
1 rkl kuivahiivaa (käytin koko pussin)
2 rkl maissijauhoja
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
7 dl jauhoja (laitoin melkein 10 dl)
0,75 dl oliiviöljyä

täyte:

80g metwurstia hienonnettuna
1 pieni sipuli
n. 120 g valkohomejuustoa
persiljaa

1. Sekoita kuivahiiva, maissijauho, hunaja ja suola lämpimään veteen ja sekoittele
2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen
3. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa tasaiseksi palloksi. Kohota liinan alla tunnin verran
4. Voitele leipävuoka ja kauli kohonnut taikina vuoan levyiseksi levyksi. Laita päälle täytteet ja kääri rullalle. Nosta rulla vuokaan ja paista 200 asteessa 30-40 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti