4. tammikuuta 2010

Sinappi-oliivitahnalla kuorrutettu porsaanfilee

Tämä mötkäle ja sen onnistuminen jännitti minua etukäteen kaikkein eniten. En ole kovinkaan hyvä valmistamaan kokolihaa, tulos on usein melko sitkeä, kuiva tai ylikypsä (useimmiten vähän kaikkea). Nyt seurasin tätä Glorian Ruoka&viini -lehden numerossa 65 (8/2009) ollutta ohjetta tarkasti ja luotin paistomittariin. Lopputulos olikin suussasulava! Olipas hyvä hetki onnistua!



1 porsaan sisäfilee (n. 600 g)
suolaa ja pippuria (meillä oli valmiiksi marinoitu filee, joten en maustanut enempää)
1-2 rkl voita tai öljyä (käytin molempia)

tahna:
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
1 rkl tuoretta hienonnettua salviaa (laitoin 1 tl kuivattua)
1 rkl dijonsinappia
1 dl parmesaaniraastetta
2 tl hunajaa
n. 1 rkl kuohukermaa
mustapippuria

1. Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista
2. Valmista tahna: valuta oliivit ja hienonna ne hyvin. Sekoita kaikki tahnan ainekset sekaisin ja lisää kermaa sen verran että saat koossa pysyvän seoksen
3. Mausta filee tarvittaessa. Ruskista filee pannulla kauttaaltaan, noin 5 minuuttia. Nosta filee uunivuokaan ja laita siihen paistomittari. Painele oliivitahna fileen pintaan
4. Kypsennä fileetä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes paistolämpömittari näyttää 70 astetta
5. Kiedo filee löyhästi folioon odottamaan tarjoamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti