11. maaliskuuta 2010

Broilerinmaksaa venetsialaiseen tapaan

Broilerinmaksaan ihastuneena valmistin sitä toistamiseen. Tällä kertaa valkoviinissä hauduttaen. Ohje on otettu Glorian Ruoka&viini -lehden numerosta 60 (3/2009). Ruuan ulkonäkö ei silmää hivellyt - varsinkaan tuossa kuvassa! Mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ohje!



500 g (naudan)maksaa
2 sipulia
1 dl hienonnettua persiljaa
2 rkl voita
3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
1,5 dl valkoviiniä
1 rkl lihafondia
10 salvianlehteä

1. Sulata voi pannussa ja lisää siihen öljy. Kuori ja viipaloi sipulit ja kuullottele niitä kunnes pehmenevät. Lisää persilja ja sekoita. Siirrä seos syrjään
2. Siisti maksapalat ja ruskista ne nopeasti pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle valkoviini ja lihafondi sekä sipuliseos. Anna hautua muutama minuutti. Lisää lopuksi salvia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti