25. maaliskuuta 2010

Bustrengo - Bolognalainen polenta-omenakakku

Mehevän kostea hedelmäinen kakku, joka on oikeastaan italialainen leipävanukas. Itseäni tässä tökki kanelin maku (oliko sitä nyt ihan pakko laittaa?!?) ja luultavasti rusinat. Niin, ja appelsiinin kuori. Minkähän takia tätä oikeastaan edes tein… No joo, rakenne oli ihanan suussa sulava ja omena ja päärynä raikkaita. Tykkäsin kyllä kakusta – mutta en noista mausteista! Ohje on Jamien Oliverin kirjasta Jamie Italiassa.



100 g polentaa
200 g vahnäjauhoja
100 g kuivahtaneita leivänmuruja
100 g sokeria (+ pinnalle – en laittanut)
5 dl täysmaitoa (tein laktoosittomana eli kevytmaitojuomalla)
3 suurta munaa
100 g juoksevaa hunajaa
0,5 dl oliiviöljyä
100 g kuivattuja viikunoita
100 g rusinoita
500 g omenaa (käytin myös päärynää)
0,5 tl jauhettua kanelia
2 appelsiinin kuori raastettuna (laitoin vain yhden)
2 sitruunan kuori raastettuna (laitoin vain yhden)
1 tl suolaa

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele matala irtopohjavuoka.
2. Sekoita suuressa kulhossa polenta, jauhot, leivänmurut ja sokeri. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin maito, munat, oliiviöljy ja hunaja. Lisää kosteat aineet kuiviin ja sekoita hyvin
3. Hienonna viikunat. Kuori ja paloittele omenat. Pese ja raasta sitruksien kuoret. Lisää kaikki loput ainekset taikinaan ja sekoita hyvin
4. Kaada seos vuokaan ja ripottele halutessasi pinnalle sokeria. Kypsennä n. 50 minuuttia. Tarkkaile paistumista ja laita folio vuoan päälle mikäli pintaa alkaa tummua liikaa.

3 kommenttia:

  1. mun korviin (ja suuhun :) tää kuulostaa taas oikein ihanalta. täytyykin korvamerkata!

    VastaaPoista
  2. Miun pitäis vaan uskoa että en tosiaan tykkää kanelista enkä appelsiinistä leivonnassa! :) Se on itellekki niin syöpyny mieleen se mantra mitä esikoiselle toitottaa: kymmenen kertaa vähintään pitää maistella ennen kuin tietää onko joku hyvää... Mie luulen että kanelin mie alan jo tietää! :)

    VastaaPoista
  3. mä olen uskonut pinaattikeiton jo ajat sitten ;)

    VastaaPoista