22. maaliskuuta 2010

Pastaa ja salamia

Ohje on ottettu Suuresta pastakeittokirjasta jossa se on nimellä Rigatonia salamin ja tuoreiden yrttien kanssa. Tämä ruoka koki monenlaisia muutoksia jo tekovaiheessa eikä tuoreita yrttejä tämä soosi ole nähnytkään. Olkoon siis vain pastaa ja salamia. Todella hyvää! Muttin tomaattimurskalla tein tämänkin ja nyt isäntäkin totesi että kyllä tomaattipohjainen ruoka voi olla hyvää! Jee, hyvä Mutti!!



20 g voita
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 porkkana
1 laakerinlehti
140 g pekonia
200 g salamia
1 prk tai tomaattimurskaa
1 tl oreganoa
(n. 1 dl liha- tai kanalientä)
400 g rigatonia (tai penneä)

1. Kuumenna voi ja öljy paistinpannussa ja lisää sinne laakerinlehti. Kuori ja viipaloi sipuli ja laita pannulle. Kuori porkkana ja leikkaa se julienne-suikaleiksi. Lisää pannulle ja kypsentele kunnes sipuli on läpikuultavaa
2. Lisää pekoni ja viipaloitu (tai kuutioitu) salami ja ruskista hämmennellen
3. Lisää tomaattimurska ja oregano ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Lisää tarvittaessa lihalientä
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti