21. maaliskuuta 2010

Tagliatellea, sieniä ja gorgonzolaa uunissa

Tämä ruoka oli positiivinen yllätys! Sienet eivät lukeudu suosikkiraaka-aineisiini, mutta pitihän tätäkin kokeilla kun oli niin herkullisen näköistä! Ja kylläpä kannattikin! Tässä oli itselleni uudenlainen tapa tehdä sienikastiketta: osa sienistä soseutettiin ja osa pilkottiin palasiksi. Sitten vaan kermaa ja yrttejä ja jopas tuli hyvää! Tuo kastike toki sopii pastalle ihan semmoisenaankin, ilman uuniakin. Tuntui kyllä että uunissa se kastike todella imeytyi pastaan ja maku oli ihanan täyteläinen. Sieniä olisi tässä saanut olla vaikka vähän enemmänkin - varsinkin herkkusieniä käytettäessä kun ovat niin miedon makuisia. Ohjeen löysin Nina sul tagliere -blogista.



3-4 annosta

250 g tagliatellea
200 g herkkusieniä
oliiviöljyä
basilikaa
salviaa
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria
suolaa
0,5 dl kermaa
hieman maitoa (tai sit vähän reilummin kermaa)
80 g gorgonzolaa (aurajuustolla taas kerran mentiin)
(pecorinoa)

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Tee kastike pastan kiehuessa: Laita puolet sienistä yleiskoneen silppuriin. Lisää loraus oliiviöljyä ja basilika ja salvia. Hienonna sienet mössöksi
3. Kuumenna pannulla hieman oliiviöljyä. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynsi ja kuullottele sitä hetkinen. Paloittele loput sienet ja lisää nekin pannulle. Paistele muutama minuutti
4. Lisää sienimössö pannulle ja kypsentele viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla
5. Laske levyn lämpöä ja lisää pannulle kerma (ja maito). Kiehauttele hetkinen
6. Valuta kypsä pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Murustele sinihomejuusto pinnalle. Itse laitoin päälle vielä hieman pecorinoraastetta. Kypsennä pastaa uunissa 175 asteessa n. 10 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti