30. maaliskuuta 2010

Valkosipuli-yrttikalaa

Projektini "kuinka saada sei maistumaan hyvältä?" eteni jälleen. Ja lopputulos oli todella hyvää! Kala livahti hieman ylikypsäksi, mutta tuo mausteöljy oli aivan ihanaa! Ohjeen löysin Jamie Oliverin kirjasta Jamie Italiassa - tosin muuntui tekovaiheessa sitten jonkun verran. Tämä soosi käy kaikelle vaalealle kalalle.



800 g pakasteseitä tai muuta vaaleaa kalaa

kastike:

1 sitruuna
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1 valkosipulin kynsi
oreganoa
minttua

Purista sitruunan mehu kulhoon ja sekoita joukkoon kolminkertainen määrä oliiviöljyä. Lisää muut ainekset (valkosipuli ohuelti viipaloituna). Anna maustua hetkinen. Itse käytin kuivattuja yrttejä joten tein soosin jo hyvissä ajoin tekeytymään. Valele kastiketta kypsän kalan päälle. Minä kypsensin kalan uunissa ja laitoin kastiketta kalan päälle jo ennen uuniin laittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti