24. huhtikuuta 2010

Lasagne alla ligure

Keittiö Piemonten sydämessä kokkaa herkkuja ihanin kuvin höystettynä! Sieltäpä bongasin tämän kasvisversion lasagnesta. Kasvisruokien lisääminen on nyt minulla tavoitteena - tai oikeastaan lihan kulutuksen vähentäminen. Nyt siis etsiskelen ja kokeilen kasvispitoisia ohjeita pikkuhiljaa. Tämä lasagne maistui melkein koko poppoolle (esikoinen luonnollisesti ei suostu syömään mitään vähääkään erikoisempaa!) - jopa mies kehui tätä (sitäkin piedän pienenä ihmeenä!).



200 g perunaa
100 g vihreitä papuja
50 g voita
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa (laitoin lisäksi vielä smetanan jämät ja creme fraichen jämät)
pieni purkillinen vihreää pestoa (tai tee se itse!)
muskottipähkinää
suolaa
pippuria
50 g parmesaania (käytin tähän jääkaapista cheddarin jämät ja mozzarellan jämät)
reilu 10 lasagnelevyä

1. Pese perunat huolellisesti (tai kuori halutessasi) ja viipaloi ne. Keitä viipaleet papujen kanssa melkein kypsiksi
2. Valmista sillä välin kastike: sulata voi kattilassa ja sekoita siihen jauhot. Lisää maito vähitellen samalla kunnolla sekoitellen. Anna kiehahtaa ja mausta pestolla ja muilla mausteilla
3. Kokoa kerroksittain voideltuun vuokaan: aloita kastikkeella, sitten pastaa, kasviksia, kastiketta ja juustoa. Laita päällimmäiseksi juustokerros.
4. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti