28. huhtikuuta 2010

Pannarirulla

Juureksien ymppäämisviikonloppu jatkuu! Juureksia tulee syötyä aivan liian vähän! Varsinkin talviaikaan kun muita vihanneksia on huonommin saatavilla (tai siis kotimaisia sellaisia) olisi oikein suotavaa syödä kotimaisia juureksia kaukaa lennätettyjen vihannesten sijaan. Vähän on pallo hukassa itselläni näiden juuresten käyttömahdollisuuksien kanssa. Martta-lehden numerossa 1/2010 oli hieman syvennytty juureksien käyttömahdollisuuksiin ja tässäpä yksi sieltä poimittu vinkki! (Maistui koko porukalle ja mummo poistui paikalta ennen ruokailua kun tuoksui kuulemma liian hyvältä!)



taikina:
8 dl maitoa
3 munaa
1 tl suolaa
3,5 dl vehnäjauhoja
3 dl raastettua porkkanaa

täyte:

2 porkkanaa
pala selleriä (laitoin palsternakkaa)
1 sipuli
300 g jauhelihaa
1 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä (en ihan noin paljoa laittanut!)
3 rkl tomaattipyreetä
(1 rkl makeaa chilikastiketta)
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 tl basilikaa

(pinnalle juustoraastetta)

1. Mittaa puolet maidosta kulhoon ja sekoita joukkoon munat ja muut aineet. Lisää lopuksi loppu maito ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia
2. Valmista täyte: Kuori ja raasta juurekset ja kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon kasvikset. Kääntele niitä vähän aikaa. Lisää jauhot ja vesi. Sekoittele tasaiseksi ja lisää loput aineet. Anna hautua kannen alla kunnes pannari on valmis
3. Kaada turvonnut taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista pannaria 225 asteessa n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
4. Kumoa levy toisen leivinpaperin päälle ja irrottele päällimmäinen paperi varovaisesti. Levitä päälle täyte ja kääri rullalle. (Ripottele päälle juustoraastetta ja kuorruta hetkinen uunissa)

1 kommentti:

  1. http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/jauhelihapannukakku

    Kokeileppa tuota. Taikinan hyydyttäminen kannattaa tehä ennen tuon jauhelihaseoksen lisäämistä. Tehän joku hyvä vihree salaatti/fetasalaatti. Niin on hyvää...

    VastaaPoista