15. toukokuuta 2010

Hummus

Hummus on toinen tahna joka on herättänyt epäluuloisia ajatuksia. Siis oikeasti, herneistä tehty tahna!! Mutta jälleen kerran - ihan oikeasti - toimii! Löysänä dippailuun ja hieman paksumpana leivän päälle, toimii molemmilla tavoilla. Useampi ohje on selailtu ja tässä oma toteutukseni.



n. 2,5 dl valmista tahnaa

170 g käyttövalmiita kikherneitä
2 rkl sitruunamehua
1,5 rkl oliivilöjyä
1 rkl seesaminsiementahnaa (tahinia)
1 valkosipulinkynsi
suolaa ja pippuria

1. Valuta kikherneet ja kaada ne tehosekoittimen kulhoon. Kuori valkosipulin kynsi ja paloittele se herneiden joukkoon
2. Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä jos seos tuntuu liian paksulta
3. Anna maustua viileässä ennen tarjoamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti