27. toukokuuta 2010

Vaniljarisotto

Limepippurin arkistoista sattui tämä ohje silmääni jo pitkän aikaa sitten. Sopivaa fiilistä on odottanut tämän valmistaminen. Eräänä tiistai-iltana vietin rauhan hetkiä keittiössä kun vauhdikkaampi ja äänekkäämpi osa perheestämme oli purkamassa enimpiä höyryjä puistossa. Vietin sitten laatuaikaa leipoen ja kokkaillen. Samaan syssyyn tein pienen annoksen tätä risottoa pojille iltapalapöytään. Seuraavalla kerralla laittaisin maitoa hieman enemmän, riisi jäi vähän liian kovaksi minun mielestäni ja risoton rakenne oli melko paksu. Maku oli aivan ihana!!



2 annosta

6 dl maitoa
2 rkl sokeria
1 vaniljatanko (käytin vaniljasokeria)
1 kanelitanko (käytin jauhettua kanelia)
1 rkl voita
1,5 dl risottoriisiä
ripaus suolaa

1. Kuumenna maito ja liuota siihen sokeri. Halkaise vaniljatanko ja laita se kanelitangon kanssa lämpimään maitoon hautumaan hetkeksi
2. Sulata voi kattilassa ja kuullota riisiä siinä noin minuutin verran
3. Lisää maustettua maitoa riisin sekaan vähitellen niin että maito ehtii välillä imeytyä. Sekoittele hyvin. Lisää lopuksi suola
4. Voit halutessasi ripotella risottoannosten päälle hieman sokeria ja paahtaa pinnan uunissa grillivastuksen alla. Itse tarjosin risoton hillosilmän kanssa

2 kommenttia:

  1. Varmaan mukava syötävä, mutta nimi ei mielestäni sovi annokselle. Risotosta tulee eittämättä mieleen "suolainen ruoka" ja jälkkäri tai muu sellainen tämä kai kuitenkin on?

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä risotto on ensisijaisesti minunkin mielestäni suolaista syötävää. Mutta toisaalta nimi käy tähän ihan hyvin koska valmistustapa on samankaltainen kuin risotossakin: riisiä kuullotetaan ja lisätään kuuma liemi vähitellen samalla hämmennellen jolloin lopputulos on mukavan pehmeä ja täyteläisen kostea "mössö" (mikäli riisi ehtii kypsyä tarpeeksi...) :)

    VastaaPoista