6. kesäkuuta 2010

Juustokuorrutettu sei

Jälleen etsitään hyviä tapoja valmistaa seitä. Omaan ja nuorimmaisen suuhun upposi hyvin, muille ei niinkään. Näppärä ja helppo arkiruoka jälleen. (Tulen tekemään toistekin yleisön vastustuksesta huolimatta! ;))



800 g pakasteseitä
4 rkl sulatettua voita
2 kananmunan keltuaista
suolaa ja pippuria
korppujauhoja
juustoraastetta
3 dl kermaa

1. Sulata kalapalat ja asettele ne voideltuun uunivuokaan
2. Sekoita voi, keltuaiset, suola ja pippuri sekaisin. Voitele kalat seoksella
3. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja juustoraastetta
4. Kaada vuokaan kerma ja kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia

4 kommenttia:

  1. Teeppä ihan tavallinen kastike jonka kaadat kalapalojen päälle ja jos haluaa niin juustorastetta päälle.

    Kasitikkeeseen voi laittaa vaikka suikalejuureksia väriä tuomaan.

    VastaaPoista
  2. Eli siis valkokastike? Laitetaan korvan taakse ja testataan!! :) Seitä yritän kovasti markknoida tälle meidän miesväelle että edes jotain kalaa tulisi syötyä. Omaan suuhun alkaa sei jo hyvältä maistuakin!

    VastaaPoista
  3. Vaikka valkokastike. Oon yleensä vaan suurustanu kalaliemen ja lorauttanu kermaa runsaasti sekaan :) Noilla suikalejuureksilla oon saanu lisättyä meiän perheen kasvisten syöntiä vähä sillain vaivihkaa.

    Seikeitto on myös hyvää. Teen aina niin että niukassa vedessä keitän potut ja sipulisilpun, lopussa lisään kalat (sei/lohi), kun ne kypsyy niin nopeeta. Sitte kermaa ja Aromat mausteseosta sekä tilliä. Oikein herkkua tulee kun lisää vielä Koskenlaskijaa...

    VastaaPoista
  4. Oon tehny tuota lohikeittoa kipparijuuston makuista ruokakermaa käyttämällä. Pitääki testata sama seillä.

    VastaaPoista