16. syyskuuta 2010

Kalapuikot

Kalapuikkoja pakastealtaasta, YÖK (jos nyt ruuasta voi noin sanoa… anteeksi!). Tässä taas ohje sarjaan ”hei, tätäkin voi tehdä itse kotona!” ja nyt minäkin tykkään kalapuikoista! Ohje on Ketturouvalta.



20 kpl

400 g pakasteseitä annospaloina
2 kananmunaa
korppujauhoja
suolaa
valkopippuria
paprikajauhetta
voita ja öljyä
sitruunamehua

1. Leikkaa kalapalat puikoiksi mahdollisimman jäisinä jolloin saat siistimmät palaset
2. Riko kananmunat lautaselle ja vispaa rakennetta hieman rikki
3. Kaada toiselle lautaselle iso kasa korppujauhoja ja mausta ne suolalla, valkopippurilla ja paprikajauheella
4. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja mausta se tilkkasella sitruunamehua. Kasta kalapuikko ensin munaan, sitten korppujauhoihin ja paista miedolla lämmöllä kullanruskeiksi. Itse paistoin pannulla vain kevyesti ja siirsin vielä uuniin kypsymään ja pysymään lämpimänä koska uuni oli jo valmiiksi lämmin leipomisten jäljiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti