30. syyskuuta 2010

Omenasose mikrossa

Sainpas jonkun aikaa sitten eräänä aamuna jälleen kivan viestin, tällä kertaa tekstiviestin: otatko omenoita? Ai otanko? No totta kai!! Omenalähetys saapui kotiin saakka noin puolen tunnin kuluttua – lähetti sai palkaksi teetä, muffinsseja ja keksejä – kiitos vaan serkulle! :) Muistissani oli vielä omena-luumusoseen valmistus – tai lähinnä se, että siinä meni koko ilta ja keittiö oli aivan poks urakan jälkeen (lopputulos oli kyllä aivan loistava, eli oli se sen arvoista kyllä!). Mutta silti: on pakko olla helpompikin tapa!

Selailin jälleen säilöntäkirjaani ja päätin kokeilla mikrossa tehtävää sosetta. Aikaa meni todella paljon vähemmän, tiskiä tuli todella paljon vähemmän ja sose on aivan ihanan makuista ja näköistä! Kirjassa mainittiinkin että mikrossa pehmitetyistä hedelmistä tulee voimakkaamman makuinen sose koska vettä ei tarvitse lisätä. Suosittelen siis tätä kaikille!



1. Kuori ja lohko omenat laakeaan astiaan. Kuumenna mikrossa täydellä teholla pari minuuttia kerrallaan ja kokeile pehmeyttä välillä. Siirrä pehmeät omenat suurempaan kulhoon. (Laitoin omenat ohuelti syville ruokalautasille ja mikrotin niitä n. 4 minuuttia jonka jälkeen olivat hyvin pehmenneet. Kannattaa mikrottaa pienissä erissä niin käy nopeammin eikä tarvii sekoitella välillä!)
2. Soseuta pehmeät omenat. Tämä käy vissiin sauvasekoittimella tai yleiskoneella tai sosemyllyllä. (Itse painelin omenat soseeksi ihan perunansurvimella. Soseesta ei tosin tule silloin aivan sileää.)
3. Halutessasi sileämmän lopputuloksen voit painella soseen vielä lävikön läpi. (Itse menin nyt rouheammalla linjalla – hedelmänpaloja soseessa voi olla kunhan kuorta ei ole!)
4. Punnitse valmis sose ja lisää sokeria 200 g / sosekilo (itse laitoin 125 g / sosekilo ja miun makuun ihan tarpeeksi makeaa tuli!) Soseen voi maustaa myös kanelilla, inkiväärillä tai vaniljalla.
5. Annostele rasioihin ja pakasta

1 kommentti:

  1. Hyvä minä! Miullakin meni ilta ja tovi omaa osuuttani setviessä..

    VastaaPoista