21. syyskuuta 2010

Pienet tattipiiraat

Syyskuun ruokahaaste on käynnissä Siskot kokkaa -blogissa teemalla ”Jos metsään haluat mennä nyt”. Tarkoitus olisi siis mennä metsään ja omin käsin sieltä hankkia jotain syötävää ja valmistaa alkupala. Ajattelin suoralta kädeltä että tämä haaste jää väliin (eli joku muu saa tällä kertaa kunnian pitää perää äänestyksessä! ;)) koska tuskinpa metsään tulee mentyä. Ajatukseni tälle kesälle oli että käyn äidin kanssa keräämässä mustikoita ja puolukoita ja samalla katselen josko sattuisi tatteja kohdalle. No, marjoja ei äidin vakiokankaille tänä vuonna tullut, joten ne reissut jäivät tekemättä.

Äitini ei tatti-ihmisiä ole yleensä ollut vaan sienireissut suuntautuvat hänellä rouskumetsiin. Nyt hän kuitenkin innostui lähtemään kankaille katselemaan. Tarjonta ei ollut herkkutattisaralla kovinkaan runsas. Kangastatteja ja kangasrouskuja olisi ollut runsaasti kerättäväksi, herkkutatteja löydettiin laaja-alaisen etsinnän tuloksena noin kolmisen kiloa yhteensä. Oman 1,5 kilon saaliini viipaloin ja kuutioin. Viipaleet laitoin kuivuriin kuivamaan ja kuutioista osan käytin tähän haasteruokaan. Tein siis pieniä tattipiiraita uusiin pieniin vuokiini (jotka ovat aivan ihanat!!).



4 kpl

pohjat:

60 g pehmeää voita
1,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 rkl vettä

täyte:
50 g pekonia
1 pieni sipuli
2,5 dl tattikuutioita
persiljaa
timjamia
suolaa
mustapippuria
100 g creme fraichea
1 kananmuna
2-3 rkl parmesaaniraastetta

1. Valmista pohjat: nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää suola ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele piirasvuokien pohjille ja reunoille
2. Valmista täyte: hienonna pekoni ja paista pannulla kunnes rasva irtoaa ja pekoni alkaa saada hieman väriä. Hienonna sipuli ja sienet hienoksi ja lisää pannulle. Paista kunnes sienien neste on haihtunut.
3. Mausta ja nosta pannu pois levyltä. Lisää creme fraiche ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
4. Jaa täyte piirasvuokiin ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta
5. Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia. Jäähdytä hieman ja irrota vuoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti