6. syyskuuta 2010

Valkosipulin ylistys

Pohjois-Karjalan Keittiömestarit ja Joensuun Kaupunkikeskustayhdistys järjesti tänäkin vuonna Valkosipulikestit teemalla Tuhat ja yksi syötävää. Tapahtumapaikkana oli keskustan kävelykatu ja ajankohtana 4.-5.9.



Uteliaana (ja kampaajakäynnin jälkeen uusilla hiuksilla varustettuna) menin tutustumaan kestien tarjontaan. Kävelykadun varteen olikin pystytetty muutamia kojuja jotka tarjosivat valkosipulituotteita sekä muita paikallisia tuotteita (esim. kukkoja, keramiikkaa, kaitaliinoja ja lihavalmisteita).



Myös ruoka-annoksia oli tarjolla: mm. voissa paistettuja muikkuja, gulassia, varraslihaa ja villisikakeittoa. Valitsin lounaakseni jälkimmäisen eli Keittiömestareiden villisikakeiton koska en villisikaa ole muistini mukaan aikaisemmin syönyt (ehkä säilykepurkista korkeintaan!). Keitto oli hyvää ja lihaa oli reilusti ja se oli mureaa ja maukasta. Annos oli suuri ja se tarjottiin tillimaustetun smetanan kera – ruokailuvälineenä puulusikka. Nautin lounaani puistossa penkillä suuren männyn alla – pienoisessa vesisateessa!



Sää varmaan vaikutti paljonkin tapahtumaan. Vesisateisessa ja tuulisessa aamupäivässä ei kovinkaan paljoa ihmisiä liikkeellä ollut. Öljypuun kojulla oli kuitenkin koko ajan porukkaa! Siellä olikin tarjolla monenlaista maistettavaa ja ostettavaa: erilaisia marinoituja valkosipulin kynsiä, valkosipuli- ja chilihyytelöä, sinappia, öljyjä ja majoneeseja.



Maistelin chili- ja valkosipulihyytelöitä ja jälkimmäistä ostin purkin kotiin. Esittelijä suositteli käyttämään hyytelöä paahtoleivän päällä ja erityisen hyvä yhdistelmä kuulemma on viipale ruisleipää, sipaisu hyytelöä ja kunnon siivu juustoa – suolaisen ja makean liitto toimii! Öljypuun kotisivuilta löytyy tarkempaa tietoa tuotteista, tapahtumista joissa tuotteita on esillä sekä listan jälleenmyyjistä kaupungeittain.



Mainittakoon lopuksi: valkosipuli on hyvää!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti