22. lokakuuta 2010

Miullaki on silikoonit (ja sitruunamuffinsseja)

Sain Leivontaherkku-ohjeiden ahkerasta keräilystä palkinnoksi silikoonisen kakkuvuoan, 12 kpl muffinssivuokia ja nuolijan.



Pikaiseen testaukseen pääsivät heti! Tehtiin toipuvan kuumeilijan ja pikkuveikon kans jogurttikakku ja sitruunamuffinsseja. Hyvin onnistui ja hyvin irtosivat vuoista. Toimii siis. Muffinssien ohje on otettu Le Cordon Bleu kotikokki-sarjan kirjasta muffinit.



12 kpl

300 g vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
125 g sokeria
2 rkl raastettua sitruunan kuorta
1,75 dl kirnupiimää (laitoin pikkusen reilun desin maitoa)
1 tl vaniljauutetta
2 munaa
110 g voita sulatettuna

kuorrute:

20 g pehmeää voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri kulhossa. Pese ja raasta sitruunankuori ja sekoita joukkoon. Tee keskelle kuoppa
2. Vatkaa munat kevyesti toisessa kulhossa. Lisää joukkoon maito ja vaniljauute. Sekoita ja kaada jauhokulhon kuoppaan. Kaada kuoppaan myös voisula.
3. Sekoita taikina sekaisin, älä sekoittele liikaa! Annostele muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 20 minuuttia
4. Valmista kuorrute: vatkaa pehmeä voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu ja vatkaa kuohkeaksi. Levitä tai pursota kuorrutetta muffinsseille. (Tämä annos ei riitä kovinkaan paksuun kuorrutteeseen, jos meinaat pursotella niin ehkä kannattaa tehdä tupla-annos)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti