19. lokakuuta 2010

Omenamuffinssit

Samaisella kirjastoreissulla kun löysin ihanan Mysin keittokirjan tein myös muita löytöjä. Kirjastomme aulassa on kirjojen vaihtopiste. Eli kärryyn voi tuoda itselle tarpeettomia hyväkuntoisia kirjoja ja lehtiä ja kärrystä voi myös ottaa mukaansa lukemista. Vaihtamista ei vahdita, eli kukaan ei ole kyttäämässä montako kirjaa viet ja montako otat vaan kukin voi toimia tarpeensa mukaan. Edellisen kirpputorimyyntisession jälkeen vein myymättä jääneet lastenkirjat kärryyn ja nyt kohdalle sattui otettavaa.

Silmiini osui aivan uuden veroinen Le Gordon Bleu kotikokki-sarjan kirja Muffinit. Vaikka olenkin löytänyt maailman parhaan muffinssien ohjeen, otin kirjan ideointimielessä mukaani – ajatuksenani palauttaa se kärryyn kunhan parhaat ideat on kokeiltu. Kirja onkin pullollaan ihanan näköisiä muffinssiohjeita – niin suolaisia kuin makeitakin. Ensimmäiseksi testaukseen pääsi hyvin syksyn tunnelmaan sopivat omenamuffinssit. Teen aivan varmasti näitä uudestaankin!! Muffinssit olivat aivan loistavia lämpiminä jolloin ne sulivat suussa! Seuraavana päivänä elämys ei ollut enää niin hyvä!



n. 6 suurta tai n. 12 pientä muffinssia

375 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kanelia
1 tl raastettua (tai jauhettua) muskottipähkinää
3 rkl sokeria
155 g voita
3 rkl hunajaa
2 munaa
1,75 dl maitoa
3 vihreää omenaa

pinnalle:
kanelia ja sokeria

1. Siivilöi jauhot, leivinjauhe, kaneli, muskottipähkinä ja sokeri suureen kulhoon. Tee keskelle kuoppa
2. Sulata voi ja hunaja pienessä kulhossa ja sekoita tasaiseksi
3. Vatkaa munat ja maito kevyesti pienessä kulhossa
4. Kuori ja paloittele omenat
5. Lisää voi-hunajaseos, munamaito ja omenat kuiva-ainekulhoon kuoppaan ja sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi
6. Lusikoi seos 6 suureen tai 12-15 pieneen muffinssivuokaan. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti