19. marraskuuta 2010

Kurpitsakeitto ja yrttijogurtti

Alkuruokana juhla-aterialla söimme kurpitsakeittoa, yrttijogurttia ja paahdettuja kurpitsansiemeniä. Aavistuksen kirpakka jogurtti antoi kivan säväyksen hieman makean täyteläiselle keitolle.




Kurpitsakeitto
n. 4-5 annosta

Kurpitsakeiton valmistin ainakin melkein Sikke Sumarin ohjeen mukaan. Mukavan pehmeä keitto – kurpitsan mieto maku yllätti! Tästä sosekeitosta minäkin tykkäsin!

n. 1 kg:n painoinen lohko kurpitsaa
2 rkl öljyä
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
vettä sopivasti + loraus kasvisfondia
1 dl kermaa
suolaa
sokeria
mustapippuria
muskottipähkinää
(chilijauhetta)

1. Kuori ja paloittele kurpitsa. Kuori ja hienonna sipulit
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia siinä hetkinen
3. Lisää vettä sen verran että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Mausta lorauksella kasvisfondia. Keitä kunnes kurpitsat ovat kypsiä, n. 20-30 minuuttia
4. Soseuta keitto ja sekoita joukkoon kerma. Mausta ja kuumenna
5. Tarjoa yrttijogurtin ja paahdettujen kurpitsansiementen kera


Yrttijogurtti

n. 4-5 annosta

Mukavan raikas lisäke mausteiselle keitolle.

100 g turkkilaista jogurttia
1,5-2 rkl tuoreita tai 1,5-2 tl kuivattuja yrttejä (esim. persilja, ruohosipuli, rakuuna)
0,25 dl appelsiinitäysmehua
ripaus suolaa

Sekoita ainekset sekaisin ja anna maustua viileässä ennen tarjoamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti