26. marraskuuta 2010

Uppomunasalaatti

Australian Master Chef –ohjelman tuomari Gary Mehigan valmisti ohjelmassa opetustunnilla salaatin tomaateista, vaaleasta leivästä ja uppomunasta. Näytti niin herkulliselta että oli aivan pakko kokeilla. Tein hieman muunnellun version ja sain hieman luksusta iltapala-aikaan.

Luksus rajoittuikin hyvin tiukasti siihen lautasen reunojen sisäpuolelle. Salaatin valmistin pikku”apulaisten” vilistessä ja hulistessa ympäri kämppää iltatunnelmissa ja valmiin iltapalan nautin olohuoneessa nojatuolissa, saman vilinän ja hulinan ympäröimänä pyjama päällä. Onneksi oli edes se salaatti! Keittoaika olisi tässä voinut olla hieman lyhempi jolloin keltuainen olisi valunut mukavasti salaatille kastikkeeksi.



1 annos

1 suuri tomaatti
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
2 viipaletta paahtoleipää
öljyä
1 kananmuna
2 siivua pekonia
mustapippuria myllystä
pari salaatinlehteä, lehtiselleriä, yrttejä tai versoja maun mukaan eli jotain vihreää siis

1. Paloittele tomaatti neljään osaan ja poista siemenet. Viipaloi malto kapeiksi suikaleiksi ja laita suikaleet kulhoon. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Jätä odottamaan
2. Poista paahtoleipäviipaleista reunat ja leikkaa viipaleet suikaleiksi. Kuumenna reilusti öljyä pannussa ja paista leipäviipaleet rapeiksi. Nosta valumaan talouspaperin päälle
3. Valmista uppomuna kelmun avulla (tai ilman jos olet pro!)
4. Paloittele pekoni ja paista pannulla rapeaksi
5. Revi/riivi/leikkaa valitsemasi vihreä
6. Kokoa salaatti: asettele leipäpalat ja tomaattisuikaleet keoksi lautaselle. Aseta päälle uppomuna ja ripottele sen päälle pekonimurut. Mausta pippurilla. Koristele annos vihreällä

2 kommenttia:

  1. Mun on kans pitänyt tehdä uppomunia salaatin kera on kyllä herkullista.

    VastaaPoista
  2. Tuossa oli kyllä mukavasti suutuntumaa tuossa salaatissa: pehmeetä ja rapeeta (leivät paistui ehkä hieman liianki rapeiks!), täyteläistä ja kevyempää.

    VastaaPoista