18. tammikuuta 2011

Marinoidut kikherneet

Kikherneet ovat ihania!! Ihan säilykepurkissa ostettuna maukkaita lisukkeena – lämpimänä tai kylmänä. Tietysti maistuvat myös ruokien seassa. Ostin viimein kuivia kikherneitä, keitin ne ja pakastin pieninä annoksina. Olivat ensimmäisellä käyttökerralla niin mauttomia että loput rasiat ovat jääneet nököttämään pakastimeen. Blogeja selaillesani – mitä lienen etsinyt – sattui Uneliaassa keittiössä silmiini marinoitujen kikherneiden ohje. Oitis hernerasia sulamaan ja seuraavana päivänä maustumaan. Ja nyt maistui itse keitetyt herneetkin!!



1,5 rkl omenaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi raastettuna
suolaa
mustapippuria
yrttejä maun mukaan (laitoin persiljaa ja rakuunaa)
3-4 dl keitettyjä kikherneitä

Sekoita marinadin ainekset yhteen ja sekoita kikherneiden sekaan. Anna maustua viileässä vähintään muutama tunti, mielellään yön yli. Hämmentele välillä muistaessasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti