12. maaliskuuta 2011

Pörkölt

Pörkölt vie meidät mukanaan itäiseen Eurooppaan ja paprikaisiin tunnelmiin. Pitkään haudutettava unkarilainen lihapata saa makua paprikajauheesta ja tuoreesta paprikasta. Pörkölt pitäisi tehdä naudan lihasta, mutta lähikaupassa tarjouksessa ollut porsaan lapa pääsi tämän ruuan pääraaka-aineeksi. Oikein hyvää! Ruuan tein Maku-lehden 7/06 –numerossa olleen ohjeen pohjalta.



n. 1 kg porsaan lapaa
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl pippuria
2 tl paprikajauhetta
1 tl rosmariinia
3 kpl erivärisiä paprikoita
purjon valkoinen osa
loraus vasikkafondia
3 dl punaviiniä

1. Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista pienissä erissä pannulla voin ja öljyn seoksessa ja laita uunipataan. Mausta lihat suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja rosmariinilla
2. Pese paprikat ja poista niistä siemenet. Paloittele. Viipaloi myös purjo. Lisää kasvikset pataan
3. Kaada pataan punaviini ja lorauta sekaan fondia
4. Kypsennä 175 asteessa 3-4 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti