13. huhtikuuta 2011

Pasta ai Quattro Formaggi

Tämä on todellinen pastataivas juustonystävälle! Tähän pastaan on helppo käyttää jääkaapista löytyvät juustonjämät ja tehdä pastasta juuri omaan juustomakuun sopiva. Ruoka on nopea valmistaa, juustot raastuvat sillä aikaa kun pasta kypsyy. Jos tuntuu että ruuan kalorimäärä jää vajaaksi, voi keitinveden korvata kuohukermalla kuten Pioner Womanin alkuperäisessä ohjeessa vannotetaan tekemään. Omasta mielestäni täysrasvaisten juustojen ja voinokareen lisäksi kerma ei anna tähän ruokaan enää mitään lisää – paitsi tietysti niitä kaloreita. Makua ruuasta löytyy ilman kermalisääkin!



4 annosta

300 g spagettia
neljää erilaista juustoa, reilu 0,5 dl kutakin (itsellä parmesaani, gouda, manchego ja chevre)
30 g voita
1 dl pastan keitinvettä
mustapippuria ja suolaa

1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan
2. Raasta ja murustele juustot kulhoon
3. Ota pastan keitinvettä desin verran talteen. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan
4. Lisää kuuman pastan joukkoon voi, juustoraasteet ja keitinvesi. Sekoittele hyvin kunnes juustot ovat sulaneet tasaisesti. Mausta suolalla ja pippurilla

1 kommentti:

  1. Oooh, mitä luksuspastaa... ja samalla tosiaan kätevää jämien käyttöä :)! Pitää pitää mielessä.

    VastaaPoista