29. toukokuuta 2011

Kaali-bulgurpata

Inventaariotyhjennykset jatkuu. Bulguria oli vieläkin jäljellä paketin pohjalla vaikka kovasti sitä jo vajuuttelinkin. Etsiskelin jälleen kerran jotain uutta ohjetta (on se vaan kumma että aina pitää olla joku uusi ohje vaikka monta hyvää entistä olisi odottamassa uusintakierrosta!).

Ohje löytyi jälleen kerran Uneliaasta keittiöstä (suosittelen tutustumaan kyseisen blogin herkullisiin arkistoihin!). Jääkaapissa sattui olemaan vielä käristyspadasta yli jäänyttä kaalia ja pakastimessa yksi rasiallinen kevätsipulia joten tämä bulgur-pata osui juuri kohdalleen.

Pari raaka-ainetta sain käytettyä loppuun mutta sain tilalle jääkaappiin vajaan purkillisen aurinkokuivattuja tomaatteja joille pitäisi seuraavaksi löytyä käyttöä. Kierre on valmis! Elän ikuista inventaariotyhjennystä!



pari kevätsipulia varsineen
öljyä
0,5 dl soijarouhetta
1 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
lohko kaalia suikaloituna
4 dl vettä
loraus fondia
2 dl bulguria
mustapippuria

1. Hienonna kevätsipulit ja kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää soijarouhe ja jatka kuullottamista sekoitellen parin minuutin ajan
2. Lisää aurinkokuivattu tomaatti ja kaalisuikaleet. Kuullota edelleen kunnes kaali alkaa hieman pehmetä
3. Kuumenna vesi vedenkeittimessä ja kaada se kattilaan. Lisää myös fondi ja bulgur. Anna hautua kannen alla kunnes bulgur on kypsää. Mausta mustapippurilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti