3. toukokuuta 2011

Punajuuri-käristyspata

Oluen käyttö ruuanlaitossa (siis ruuan ainesosana) on minulle aivan uusi alue. Innostuin ajatuksesta Huhtikuun ruokahaasteen myötä vaikkakin haasteeseen osallistuminen kuitenkin jäi väliin. Ruokaa kuitenkin laitoin - Maku-lehden 1/2011 –numerossa olleen ohjeen pohjalta. Inventaariotyhjennys eteni taas hieman: tähän ruokaan käytin kuivattuja sieniä ja pakastimesta rasiallisen kevätsipulia – noin niin kuin sipulibonuksena!



n. 3 annosta

1 dl kuivattuja sieniä
2 dl kuumaa vettä
2 punajuurta
1 porkkana
2 perunaa
1 punasipuli
1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
pieni pala kaalia
n. 50 g pekonia
(loraus öljyä)
250 g käristyslihaa (poroa, hirveä, saksanhirveä…)
suolaa ja pippuria
savustettua paprikajauhetta
2 dl olutta
0,5 palaa aurajuustoa

1. Laita sienet likoamaan kuumaan veteen
2. Kuori juurekset. Raasta punajuuret ja porkkana karkeaksi raasteeksi ja pilko perunat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja pilko kaali. Laita kasvikset uunipataan
3. Ruskista pekoni pannulla ja lisää pataan.
4. Ruskista käristysliha pikaisesti pannulla pekonin rasvassa (lisää tarvittaessa öljyä) ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää myös liha pataan
5. Puristele sienistä vesi ja lisää ne pataan. Ripottele pataan paprikajauhetta ja sekoita kaikki ainekset huolella sekaisin.
6. Murustele joukkoon aurajuusto ja kaada sekaan olut
7. Kypsennä 150 asteessa 2-3 tuntia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa olutta, sienten liotusvettä tai tavallista vettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti