5. kesäkuuta 2011

Apple Pie

Mitä tästä leivonnaisesta voi sanoa? Että Mummo Ankka tekee sellaista! Että amerikkalaisissa elokuvissa kotiäidit kilpailevat siinä kuka tekee parhaan sellaisen! Että olen sellaista aina halunnut maistaa! Että sellaisen tekeminen vaikuttaa aivan liian vaikealta ja työläältä! Että sen valmistaminen ei oikeasti ole ollenkaan hankalaa! Ja että se on HYVÄÄ! Ja että ohjeen löysin Dinan maailmasta.



taikina:
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl sokeria
150 g kylmää voita
reilu 0,5 dl kylmää vettä

täyte:
1 kg happamia omenoita (esim. Granny Smith)
1,75 dl hillosokeria
1 tl kanelia
ripaus suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita

pinnalle:
sokeria

1. Valmista taikina: sekoita kulhossa vehnäjauhot, suola ja sokeri. Kuutioi voi ja nypi jauhojen sekaan. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan
2. Valmista täyte: Kuori ja pilko omenat. Sekoita sokeri, kaneli, suola ja vehnäjauhot sekaisin ja sekoita seos huolellisesti omenapalojen joukkoon
3. Voitele piirakkavuoka. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa ohueksi pohjaksi ja levitä se vuoan pohjalle ja reunoille. Voitele reunat vedellä
4. Kaada omenaseos keoksi pohjan päälle. Nostele päälle muutama voinokare
5. Kauli toinen taikinapala ohueksi levyksi ja nosta se omenoiden päälle. Nipistä reunat umpeen ja leikkaa kuoreen muutama aukko josta höyry pääsee poistumaan
6. Sivele piirakan pinta vedellä ja ripottele päälle hieman sokeria.
7. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa 15 minuuttia. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 45 minuuttia

2 kommenttia:

  1. Voi apua miten ihanan näköistä!! Pitikö ruveta tänä iltana piirakan paistoon..?

    sonja

    VastaaPoista