6. kesäkuuta 2011

Burgundinpata

Kuten aikaisemminkin olen maininnut niin kokolihan valmistaminen ei ole ollut vahvimpia osa-alueitani. Broilerin kanssa olen oppinut pärjäämään, samoin possun. Lampaan paahtopaistiakin olen pari kertaa tehnyt aivan loistavalla menestyksellä. Nyt onnistuin myös naudan paistisuikaleiden kanssa! Pikainen ruskistus kuumalla pannulla ja lempeä hauduttelu miedolla lämmöllä. Niinhän se menee. Tässä padassa rakenteen ohessa myös makumaailma osui aivan nappiin. On se vaan hienoa kun huomaa oppineensa jotain!



400 g naudan paistisuikaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200 g pekonia
nokare voita
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rs herkkusieniä
1-2 porkkanaa
2 rkl tomaattipyreetä
2,5 dl punaviiniä
2,5 dl vettä + loraus härkäfondia
1 tl timjamia
1 laakerinlehti
2 tl persiljaa

1. Ota lihat lämpiämään puolisen tuntia ennen ruuan valmistamista. Sekoita vehnäjauho ja suola lautasella ja pyörittele lihat siinä.
2. Ruskista pekonit kasarissa ja nosta syrjään.
3. Varistele ylimääräinen jauho pois lihoista ja ruskista ne pekonin rasvassa pienissä erissä. Lisää tarvittaessa öljyä. Nosta syrjään
4. Sulata kasarissa nokare voita. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää kasariin myös lihat ja pekonit
5. Puhdista ja paloittele herkkusienet. Kuori ja pilko porkkanat. Lisää kasvikset kasariin
6. Lisää tomaattipyree, nesteet ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä kunnes liha on pehmeää (ainakin 1,5 tuntia). Ota kansi pois viimeisen 20 minuutin ajaksi ja anna liemen kiehua hieman kokoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti