18. kesäkuuta 2011

Parantajasmoothie

Ensin oli flunssa, sitten oli allergia ja sitten iski jälleen flunssa tai mikälie vilustuminen kun jäin ihan pikkuisen sateen alle pyörälenkillä. Kesäsade ei aina ole leppoisan lämpöisen virkistävä, joskus se voi olla kylmän kangistava ja varpaatpuuduttava kokemus jonka jälkeen tarvitaan villatakki ja tuhti annos chili-katkarapupastaa.

Lämmittävästä pastasta huolimatta pikkuhiljaa keuhkoputkia alkoi painostaa, seuraavana päivänä alkoi yskä ja iltaan kun päästiin niin oli äänikin jo poissa. Silloin Voisilmäpeliä ja Eeva astuivat esiin parantajasmoothiensa kanssa. Pikainen käynti ruokakaupassa ja tehosekoitin hurisemaan. Ja tulkoon parannus!

Tämän tyyppiset vihersmoothiet ovat hieman herättäneet epäluuloja koska eihän mikään vihreä voi maistua muulta kuin heinältä. Olinpas taas ennakkoluuloineni väärässä! Ihanan raikas ja hieman happaman kirpakka juoma maistui hyvältä ja raikasti tukkoista oloa kivasti. Hieman reilummin vettä ja muutama jääpala niin ah, siinäpä terveellinen kesädrinksu hellepäiviin! Persiljaa tuli omaan makuuni hieman liikaa, voi olla että juoma toimisi itselläni paremmin jopa kokonaan ilman persiljaa.



n. 4 dl valmista juomaa

1 (veri)greippi
0,5 sitruunaa
1 omena
10 cm:n pala kurkkua
pala inkivääriä
kourallinen persiljaa
n. 2 dl kylmää vettä

1. Purista greipistä ja sitruunasta mehut ja raapsuttele hedelmäliha sekaan. Kuori ja paloittele omena ja paloittele kurkku. Kuori ja viipaloi inkivääri
2. Laita ainekset tehosekoittimeen ja surauttele tasaiseksi
3. Lisää vettä maun ja tarpeen mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti