3. kesäkuuta 2011

Sieni-makaronivuoka

Pakastinta tyhjennetään edelleen, tällä kertaa vuorossa lampaankääpää. Olen joskus aikaisemmin kokeillut sienten pakastamista ja lopputulos oli melko sitkeä ja kumimainen. Viime syksynä sienisato oli ainakin omalla kohdallani melko runsas, joten varaa oli hieman testailla säilömismenetelmiä. Kuivattaminen osoittautui aivan loistavaksi menetelmäksi sekä lampaankäävälle että herkkutateille (oman hyötykasvikuivurin osto on varmaankin edessä syksyllä!). Tähän ruokaan käytin kuutioitua ja kypsennettyä lampaankääpää joka oli pakastettu omassa liemessään. Toki pakastetun ja tuoreen sienen rakenne on hieman erilainen, mutta ei tämä erä ainakaan sitkeä ollut. Toimi siis oikein hyvin! Ohje Hannan sopasta.



250 g makaroneja

sieniseos:
nokare voita
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
3 dl sienikuutioita
persiljaa
timjamia
suolaa
mustapippuria
2 tl valkoista balsamiviinietikkaa

bechamel-kastike:
30 g voita
0,5 dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
1,5 dl parmesaaniraastetta

1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä
2. Hienonna sipulit. Sulata voi paistinpannulla ja kuullota sipuleita hetki. Lisää pannulle sienet ja kypsennä viitisen minuuttia. Mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla sekä viinietikalla
3. Valmista kastike: sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito kattilaan pienissä erissä samalla hyvin sekoittaen. Kiehauta kastike ja mausta. Nosta pois levyltä ja sekoita joukkoon parmesaani.
4. Yhdistä sieniseos, kastike ja valutetut makaronit
5. Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti