21. kesäkuuta 2011

Vaniljainen piimäpannacotta

Kookosmaidon lisäksi piimä on jääkaapissani hieman ongelmallinen aine. Pojat tykkäävät paljon nopeista aamiaissämpylöistä ja teenkin niitä silloin tällöin. Litran piimätölkistä jää kuitenkin melkoinen määrä piimää yli. Ja eihän sitä nyt vaan voi heittää pois! Tällä kertaa upotin sämpylöistä jäljelle jääneen 7 dl piimää aamiaismuffinsseihin, lettuihin ja tähän ihanaan panna cottaan.

Ei olisi kyllä itselleni tullut mieleenkään käyttää pehmeän makeaan jälkiruokaan piimää, mutta kyllä kannatti kokeilla. Piimä antaa pannacottaan täyteläisyyttä ilman kerman rasvaisuutta. Tällä kertaa samettista jälkkäriä piristi nektariinipalat – kotimaisia mansikoita odotellessa… Pannacotan ohje on Sillä sipulista.



2-3 annosta

2 liivatetta
1,25 dl maitoa
0,75 dl ruokokidesokeria
1 tl vanilja-aromia
1,5 dl piimää
1 dl kermaa
loraus sitruunamehua

1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen
2. Kiehauta maito ja sokeri kattilassa ja liuota liivatteet sekaan. Mausta vanilja-aromilla
3. Vispaa joukkoon piimä ja kerma. Mausta seos lopuksi pienellä tilkalla sitruunamehua
4. Jaa annoskulhoihin ja anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan
5. Koristele hedelmillä tai marjoilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti